우리술당당
The Sool Dangdang
우리술당당
The Sool Dangdang
우리술당당은 서울시 성동구 서울숲에 자리잡은 전통주복합문화공간으로 “우리술로 당당해지자” 를 모토로 한다.
상시 오픈되는 우리술 전문 보틀샵 우리술당당에서는 “당대표” 라는 이름으로 활동하는 대표이사 김치승이 선정한 20여종에 달하는 시음주를 매주 테마에 맞춰 시음시켜드리고 있으며, 오직 한국의 전통주로만 선정된 300여종의 제품을 판매하고 있다. 동일한 장소에 자리잡은 전통주 전문 교육기관 더술에듀는 전)전통주갤러리 관장을 역임하시고 “한잔술 한국의 맛” 저서를 출간하신 이현주 전 관장님이 운영하시는 공간으로 한국전통주에 대한 깊이있고 실용적인 교육서비스를 제공하고 있다.
The Sool Dangdang is a cultural space dedicated to traditional liquor, situated in Seongsu-dong near Seoul Forest. It operates under the motto “Let’s be confident with our own liquor.”
The Sool Dangdang venue features a year-round traditional liquor bottle shop. CEO Kim Chi-seung, affectionately called “Dang Representative,” conducts weekly tastings of approximately 20 different liquors, curated around various themes. The shop features an inventory of over 300 exclusive Korean traditional liquors. Additionally, the space houses The Sul Edu, a distinguished educational institution specializing in traditional liquors, under the management of Lee Hyun-joo, former director of the Traditional Liquor Gallery and author of A Glass of Liquor: The Flavors of Korea. It offers comprehensive and practical instruction on Korean traditional liquors.